Blog

Cineama 2023 v znamení budúcnosti

V dňoch 15. – 17. septembra 2023 sa v Bardejovských Kúpeľoch uskutočnil festival amatérskeho filmu Cineama. Jeho 31. ročník sa niesol v znamení budúcnosti. Tejto téme bol venovaný sprievodný program (VR filmy, videohry, nesúťažné projekcie) a workshopy, na ktorých sa kľúčovalo zelené plátno alebo skenovali kúpeľné zátišia do podoby 3D modelov. Súťažný program vyvrcholil záverečným ceremoniálom, na ktorom poroty rozdali ceny najlepším filmom aktuálneho ročníka.

O oceneniach rozhodovali dve poroty. I. a II. vekovú skupinu hodnotili animátorka a expertka na filmovú výchovu Lucie Hlavicová, filmár a pedagóg Stanislav Králik a strihačka Vladimíra Vrbiňáková. III. vekovej skupine sa venovali filmárka Vladimíra Hradecká, režisér a výtvarník Andrej Kolenčík a režisér Martin Hnát.

Hlavnú cenu si z festivalu odniesol Samuel Borsík za originálny cestopisný film Severní stezka Českem, ktorý zaznamenáva dobrodružnú túru po trase spájajúcej najvyššie, najnižšie, najzápadnejšie a najvýchodnejšie body Česka.

Hlavným organizátorom festivalu bolo Hornošarišské osvetové stredisko, odborným garantom a hlavným partnerom podujatia je Národné osvetové centrum.

Zastúpenie tu mal aj okres Komárno a Samuel Janiš so svojím dokumentom Platonická čiara získal Čestné uznanie.

SRDEČNE GRATULUJEME!

Jana Mačicová
metodik pre výtvarníctvo, foto, film, tvorivé dielne, kluby a krúžky, prácu s marginalizovanými skupinami

propagačné práce

Tel.: 035/ 760 3783
Mob.: 0918 940 648, 0907 218 172

E-mail:
jana.macicova@ros-komarno.sk
osveta.vff@gmail.com

document.getElementById("from").setAttribute("autocomplete", "off"); document.getElementById("to").setAttribute("autocomplete", "off");