The event is expired

Komáromi FOTO Spektrum 2020 nem alszik

A művészet nem alszik. A fényképészek, a képzőművészek, a szobrászok, a filmesek alkotnak, a galeristák és a kulturális szakemberek dolgoznak. Teszik ezt a bizonytalanság és a szigorú intézkedések ellenére, melyek a pandémia okán hosszú hetekre bezáratták a galériákat, múzeumokat és a kiállítótermeket is. Az első sokk után számos kiállítás és esemény az online térbe helyeződött át.

A helyzet ennek ellenére azonban még mindig nehéz. Ezekben a kétségekkel teli időkben a feloldások után úgy-ahogy kezd minden a helyére kerülni. Ezáltal, bár korlátozva, de lassan megnyithatjuk a kiállításokat.

A Komáromi Regionális Művelődési Központ, főszervezőként, a Komárom Város pénzügyi támogatása segédletével, egy kissé másképp, újszerű módon készítette elő a Komáromi FOTO Spektrum 2020 elnevezésű verseny kiértékelését. A márciusi hónap utolsó hetén minden fényképet és eredményt, rendszert alkotva, virtuális kiállítás formájában közzétett az FB oldalán. Mindamellett, hogy igyekezett a hagyományos kiállítást virtuálissal helyettesíteni, ez csak apró ellensúlyozása lett a galéria által nyújtott valós tárlati élménynek.

A szakavatott zsűri, Ivan Kelement – elnök, Holop Ferenc és Vallach László tagok személyében értékelte a fényképalkotások sokszínűségét, kiemelte azok minőségét és a jelentkezők nagy számát.  A versenykollekció 35 alkotó 269 fényképéből állt. Ötórai mérlegelés után a bírák 6 első, 6 második és 6 harmadik helyezést osztottak ki, továbbá 6 elismerő oklevelet, a Komáromi Regionális Művelődési Központ igazgatónője, Mgr. Viera Vlčková díját, illetve az Egressy Béni Városi Művelődési Központ igazgatója, Mgr. art. Lakatos Róbert díját is.  A zsűri ebben az évben 45 darab legjobb fényképet és egy multimédiás bemutatót minősített, melyek továbbjutottak az újvári megyei fordulóba.

A különleges helyzet továbbra is fennáll, de intézményünk részére, bár megszorításokkal, de lehetővé tette, hogy 2020. június 2-án az Egressy Béni Városi Művelődési Központ helyiségeiben a legjobbak értékelése átadásra kerüljön. Szeretnénk ez által az amatőr fényképészeink aktív munkáját és az abból fakadó örömet a nyilvánosság részére is bemutatni.

A kiállítás munkanapokon 12:30 és 16:00 között, egészen június végéig megtekinthető.

Komáromi FOTO Spektrum 2020 – kiállításmegnyitó

 

Kedves Fényképészek,

a Komáromi FOTO Spektrum 2020 idei évada egy kissé más formát öltött. Minden kulturális eseményt áthatott a koronavírussal kapcsolatos szükséghelyzet, mely nemcsak a mindennapjainkat, de a kultúrát is nagyban befolyásolta. Mindamellett, hogy igyekeztünk a hagyományos kiállítást a saját honlapjainkon, közösségi hálózatainkon virtuálissal helyettesíteni, ez csak apró ellensúlyozása a galéria által nyújtott valós kiállítási élménynek.

Ezért még szívélyesebben hívjuk meg Önöket a verseny ünnepélyes kiértékelésére, a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ megszokott helyiségeibe, 2020. június 2-án 17:00 órai kezdettel.  

 

Mivel továbbra is érvényben vannak a kulturális rendezvények szervezését illető megszorítások, be kell tartani az alábbi feltételeket:

– a művelődési központba csak arcvédővel (szájmaszk, sál, kendő) léphetnek be

– a belépésnél kérjük a kezek fertőtlenítését

– a megnyitón csak a versenyző (kíséret nélkül) vehet részt, mivel be kell tartani a kötelező távolságot és az engedélyezett részvétel 50 fő részére szól

– kiskorú versenyzők egy felnőtt kíséretében jöhetnek

– a megnyitón büféasztal nem áll rendelkezésre.

 

Bízunk abban, hogy a megszorítások ellenére is örömteli, szép délutánt tudunk eltölteni.

A kiállítás a nyilvánosság részére legalább június végéig nyitva áll, ami egy lehetőség az Önök családjaival, barátaival és ismerőseivel, együtt, közösen megtekinteni.

Hivatkozás a virtuális kiállításra és az eredményekre.

https://www.facebook.com/pg/ros.komarno/photos/?tab=album&album_id=3103771386308519

https://www.facebook.com/pg/ros.komarno/photos/?tab=album&album_id=3125362134149444

https://www.youtube.com/watch?v=USAUIkKW0hQ&t=192s

 

Minden díjazottnak szívből gratulálunk és örülünk a találkozásnak!


Komáromi FOTO Spektrum 2020

Kedves Fényképészek…

Mivel a COVID 19-el kapcsolatos mai helyzet nem engedi megvalósítani a Komáromi FOTO Spektrum 2020 versenyének kiállítását a nyilvánosság részére, ezért újítást vezettünk be.

 

A szakmai zsűri sikeresen még összeült, döntést hozott, megvannak az eredmények és ez a fontos!

 

Hétfőtől, 2020. 03.23-tól fokozatosan, minden nap az FB oldalunkon kategóriák szerint megjelentetjük a legjobb fotókat és a verseny eredményét.

Amint a helyzet visszatér a régi kerékvágásba, a kiállítást utólagosan megrendezzük az Egressy Béni Városi Művelődési Központban, az időpontról aktuálisan informáljuk Önöket.

 

Mindenkinek jó egészséget és sok új ösztönzést kívánunk!!!

 


Komáromi FOTO Spektrum 2020 címmel a Komáromi Regionális Művelődési Központ meghirdeti az AMFO 2020 elnevezésű, az amatőr fényképészeti alkotások országos többfordulós versenye és kiállítása 48. évfolyamának járási fordulóját.

A verseny iránt érdeklődők számára mellékeljük a szükséges információkat tartalmazó VERSENYSZABÁLYZATOKAT.

 

A Komáromi FOTO Spektrum 2020 időpontjai:

A munkák leadási határideje: 2020. március 6.

Az ünnepélyes eredményhirdetés és a kiállítás megnyitója: 2020. április 1.

 17 00 órakor, VMK, Komárom

A kiállítás látogatható: 2020. április 24-ig.

Címkék fényképek azonosítására.

 

 

 

A versenybe már csak ELEKTRONIKUSAN lehet bekapcsolódni a pozsonyi Nemzeti Népművelési Központ honlapján https://www.nocka.sk/, az alábbi szekción: Súťaže a prehliadky – AMFO – Chcem sa prihlásiť – Nitriansky kraj – Komárno regionálne kolo.

Jana Mačicová
metodik pre výtvarníctvo, foto, film, tvorivé dielne, kluby a krúžky, prácu s marginalizovanými skupinami

propagačné práce

Tel.: 035/ 760 3783
Mob.: 0918 940 648, 0907 218 172

E-mail:
jana.macicova@ros-komarno.sk
osveta.vff@gmail.com

Címkék:

Esemény részletei

2. június 2020 17:00
30. június 2020 17:00
Komáromi Városi Művelődési Központ, Hradná, Komárno
document.getElementById("from").setAttribute("autocomplete", "off"); document.getElementById("to").setAttribute("autocomplete", "off");