Blog

Folkloristáink a legjobbak közt

A Vidiečan Habovkája 2024 elnevezésű, 2024. június 7–9. közt megvalósuló gyermek zenei folklór országos felmenő jellegű versenyén és seregszemléjén találkoztak ezen művészeti ág kedvelői, melynek kiírója, szakmai garansa, és legfőbb pénzügyi partnere a Szlovák Köztársaság Kulturális Minisztériuma megbízásából a Nemzeti Művelődési Központ, főszervezője az Alsókubini Árvai Művelődési Központ, a rendezvény partnere pedig a Regionálne osvetové stredisko v Komárne – Regionális Művelődési Központ, Komárom.

A habovkai Kultúrházban a nézőközönség előtt a megyei fordulóból továbbjutó, kategóriájukban Szlovákia legjobbjaiként mutatkoztak be a népdalcsoportok, az énekkettősök, a szólóénekesek, a népzenészek és a hangszerszólisták. A hétvégi programsorozat különféle zenei, táncos és kézműves alkotóműhelyekkel is készült a gyermekek felé.

Régiónkat ezen országos fordulón szólóénekesként Cserge Rita és népzeneként a Mákvirágok citerazenekar képviselte. Az eredményhirdetéssel egybekötött ünnepélyes gálaműsor folyamán hatalmas öröm született, ugyanis a szakmai zsűri döntése alapján folkloristáink országunk legrangosabbjai közé kerültek.

Cserge Rita (Kossányi J. MTNy AI és Ó, Komáromszentpéter, Szabó Anikó irányításával) a szólóénekes, énekkettős kategóriájában aranysávos minősítésű Oklevélben részesült.

Mákvirágok citerazenekar (Dunamocsi MTNy Alapiskola, Jókai Andrea irányításával) a népzene kategóriájában aranysávos minősítésű Oklevélben részesült.

 

Az elért eredményeknek nagyon örülünk, szívélyesen gratulálunk, hálásak vagyunk és további sikeres fellépéseket kívánunk!

Bátorová Tamara
a folklór és a regionális tradicionális kultúra metodikusa
írnok

Tel.: 035/ 760 3783
Mob.: 0918 940 648

E-mail:
tamara.batorova@ros-komarno.sk
batorova.osveta@gmail.com

document.getElementById("from").setAttribute("autocomplete", "off"); document.getElementById("to").setAttribute("autocomplete", "off");